Maximilian Wöber

Ajax haalt gewenste verdediger Wöber binnen

Ajax heeft de gewenste versterking voor de verdediging binnen. Maximilian Wöber komt over van Rapid Wien. De 19-jarige Oostenrijker kost de Amsterdammers naar verluidt 7,5 miljoen euro.

Wöber meldt zich deze week in Amsterdam voor de medische keuring en een handtekening onder een meerjarig contract.

Wöber is een linker centrale verdediger en speelde pas 24 wedstrijden op het hoogste niveau. Hij stond al lange tijd in de belangstelling van Ajax. "We zijn al twee maanden met hem bezig. In het begin leek het niet te lukken. Hopelijk kunnen we het nu snel afronden", zei technisch directeur Marc Overmars zondagmiddag.

Ajax was voor het vertrek van Davinson Sánchez naar Tottenham Hotspur al op zoek naar versterkingen, maar na de transfer van de Colombiaan moest er haast worden gemaakt.

Voor de komst van Wöber gaf Ajax pas 6,35 miljoen euro uit aan drie spelers: Luis Manuel Orejuela, Dennis Johnsen en keeper Benjamin van Leer. Doelman Kostas Lamprou en spits Klaas-Jan Huntelaar waren transfervrij.

Behalve Sánchez (42 miljoen euro) vertrok een andere belangrijke basisspeler uit Amsterdam. Davy Klaassen ging voor 27 miljoen euro naar Everton. Ook Jairo Riedewald (9 miljoen) en Kenny Tete (4 miljoen) verlieten het ouderlijk nest. Alles bij elkaar kwam er bij Ajax, net als vorig jaar, al tachtig miljoen euro binnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl