Caldas: niet meteen hard oordelen over de Nederlandse hockeyers

Caldas: Niet zo hard zijn als Nederlanders zijnde

De Nederlandse hockeymannen gingen maandagavond op het EK met maar liefst 5-0 onderuit tegen België. Een historische nederlaag op een Europees titeltoernooi, maar voor bondscoach Max Caldas was het geen reden om in paniek te raken.

"Dit kan gebeuren. We gaan hier alleen maar sterker van worden. We bleven volharden in ons spel en hebben kansen gecreëerd. Dat hebben we goed gedaan, maar het was niet onze dag", bleef hij nuchter na afloop van de wedstrijd.

Het zeldzame verlies bracht Caldas in het geheel niet van zijn stuk. Bovendien had hij een boodschap voor de critici. "We kunnen verliezen van België, van Spanje, van Oostenrijk. Als je niet goed bent. Alsjeblieft, even een les leren, de ogen opendoen en niet zo hard zijn als Nederlanders zijnde."

'Geflatteerd'

Ook verdediger Sander de Wijn vindt het woord 'afgang' te sterk. "Jullie hebben je teksten weer klaar. De Belgische keeper speelde ook een wereldpartij. De uitslag is wel een beetje geflatteerd", aldus De Wijn.

"We hebben gewoon een lesje in efficiëntie gekregen vandaag", gaat De Wijn verder. "We waren helemaal niet zo slecht als de uitslag doet vermoeden. 5-0 is hard, maar ik hoop dat we deze gasten nog een keer tegenkomen."

Oranje zou België inderdaad nog een keer tegen kunnen komen in de finale van de EK. Maar dan moet het eerst de halve finales nog halen. Een gelijkspel woensdag tegen Oostenrijk is voldoende om de laatste vier te halen. "Oostenrijk is een hele lastige ploeg, zeer defensief. We zullen over twee dagen een moeilijke pot tegemoet gaan", besloot Caldas.

Billy Bakker wist zich minder goed raad met het duidelijke verlies. "Het is moeilijk te bevatten. Ik hoor net dat de statistieken mee zaten. We hebben elf strafcorners gehad en veel schoten op doel. Maar uiteindelijk ga je er met 5-0 vanaf. We moeten niet te negatief blijven. Je weet dat je bijna in de halve finales zit, op het moment dat je Oostenrijk goed aanvliegt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl