De burgemeester van Dronten is tevreden over het verloop van het festival ANP
NOS Nieuws Binnenland

Bijna 30.000 euro aan boetes voor drugs op Lowlands

Het Openbaar Ministerie heeft dit jaar voor bijna 30.000 euro aan boetes uitgedeeld op muziekfestival Lowlands. De beboete festivalgangers hadden meer drugs op zak dan was toegestaan.

Het OM behandelde dit jaar op Lowlands 85 zaken, vorig jaar waren dat er nog 62. Op één mishandeling na waren alle aanhoudingen drugsgerelateerd.

In totaal werd er voor 29.750 euro aan boetes uitgedeeld en 250 uur aan werkstraf opgelegd. Een minderjarige verdachte is doorverwezen naar bureau Halt en vier personen kregen een dagvaarding om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

'Goede sfeer'

De veiligheidsdiensten en de gemeente Dronten zijn tevreden over het verloop van het festival. Er werd bij de politie vijf keer aangifte gedaan tijdens het festival, dat duurde van vrijdag tot en met vandaag.

"Tijdens de Lowlandsdagen heeft de gemeente er een complete stad bij van 55.000 inwoners. Dat dit leidt tot een marginaal aantal aangiften zegt iets over de goede sfeer van het evenement", zei burgemeester De Jonge.

Na afloop van het evenement moesten de festivalgangers wel veel geduld hebben. Het was zoals elk jaar lastig om weg te komen. Op het parkeerterrein ontstonden enorme files waardoor veel automobilisten urenlange vertraging opliepen. Ook op de N306 stond het in beide richtingen lange tijd vast.

STER reclame