NOS VoetbalAangepast

Larsson: Martin van Geel vindt mij wel goed genoeg

Larsson: Martin van Geel vindt mij wel goed

Dat Feyenoord zich ging versterken met Sam Larsson was al even bekend. Alleen een medische keuring en een handtekening ontbraken nog. "Dat ik nu in dit shirt sta is heel fijn, ook voor de mensen om me heen", zegt Larsson maandagmiddag bij zijn presentatie.

Met "dit shirt" doelt hij uiteraard op het rood-witte tricot van Feyenoord. Er gingen geruchten dat ook Ajax geïnteresseerd was, maar Larsson was volgens technisch directeur Marc Overmars nooit een optie voor Ajax geweest. "Wij vinden Larsson niet goed genoeg", zei hij zondagmiddag.

"Martin van Geel vindt mij wel goed genoeg", zegt Larsson over de technisch directeur van Feyenoord. "En daar ben ik heel blij mee." Op de vraag of Feyenoord sowieso beter is dan Ajax, antwoordt Larsson volmondig "ja".

Officieel

De overgang van Larsson van sc Heerenveen naar Feyenoord werd maandagmiddag officieel beklonken. De 24-jarige aanvaller tekende bij de landskampioen een contract voor vier seizoenen. Feyenoord heeft naar verluidt vier miljoen euro voor de Zweedse international betaald.

Larsson speelde sinds augustus 2014 voor Heerenveen, dat hem destijds van IFK Göteborg overnam. De Scandinaviër speelde in Friese dienst 98 wedstrijden, was 23 keer trefzeker en gaf 30 assists.

Eerder deze zomer bleek dat Larsson zijn zinnen had gezet op een transfer, nadat hij had geweigerd om op de nieuwe teamfoto van Heerenveen te gaan. Hij meldde zich daarop ziek. Door alle strubbelingen kwam Larsson dit eredivisieseizoen nog niet in actie.

Voor Feyenoord is het al de zevende speler die is vastgelegd voor dit seizoen. Eerder werden al Steven Berghuis (Watford, 6,5 miljoen), Ridgeciano Haps (AZ, 6 miljoen), Jeremiah St. Juste (sc Heerenveen, 4,8 miljoen), Sofyan Amrabat (FC Utrecht, 4 miljoen), Jean-Paul Boëtius (FC Basel, 1,5 miljoen) en Kevin Diks (Fiorentina, huur) naar Rotterdam gehaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl