Gareth Bale en Toni Kroos

Real en Barça openen seizoen met soepele zeges

Barcelona en Real Madrid zijn de Spaanse competitie begonnen met een overwinning. Barça won thuis met 2-0 van Real Betis en Real pakte bij Deportivo La Coruña de koppositie met een 3-0 overwinning.

Voor De Koninklijke verloopt het seizoen - op de schorsing van Cristiano Ronaldo na - vooralsnog vlekkeloos. Eerder werd ook al de Europese en de Spaanse Supercup gewonnen.

Tegen Deportivo kwam Real na een zwakke openingsfase niet meer in gevaar. De doelpunten werden gemaakt door Gareth Bale, Casemiro en Toni Kroos. Sergio Ramos kreeg in de extra tijd onnodig zijn tweede gele kaart.

Indrukwekkende avond Barcelona

Barcelona begon het duel met het Betis van ex-PSV'er Andrés Guardado met een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag op de Ramblas eerder deze week.

De Catalanen hadden veel balbezit, maar veel kansen leverde dat niet op. Lionel Messi raakte uit een vrije trap de paal, waarna Barcelona voor rust toch de leiding nam. Met dank aan Alin Tosca, die de bal bij het onderscheppen van een voorzet in zijn eigen doel werkte.

Javier Mascherano voorkwam de 1-1 met een prima sliding. Aan de overkant veroverde Gerard Deulofeu de bal op de achterlijn en schonk vervolgens Sergi Roberto de 2-0.

Messi was na rust meerdere keren dicht bij de 3-0. Zo trof de Argentijn nog twee keer de paal.