Hockeyvrouwen al zeker van halve finales EK

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben zich geplaatst voor de halve finales van het EK in Amstelveen door hun tweede groepswedstrijd met 1-0 te winnen van België.

Oranje overdonderde de Belgen en kreeg goede kansen in het openingskwart, maar Aisling D'Hooghe keepte sterk en attent. De druk hield aan en kort voor rust viel de 1-0 uit de eerste strafcorner: Margot van Geffen verlengde een inzet van Caia van Maasakker.

Aanvallen

België beperkte zich ook na rust tot tegenhouden en liet Oranje aanvallen. Ondanks de beperkte ruimtes creëerde de ploeg van bondscoach Alyson Annan goede kansen. De beste waren voor Kitty van Male (lat) en Laurien Leurink (hoog over). Ook de drie strafcorners leverden niets op.

Door de overwinning is Nederland zeker van een plaats bij de eerste twee in de groep en daarmee van de halve finales.

Stand groep A

1. Nederland 2-6 (4-1)
2. België 2-3 (6-1)
3. Spanje 2-3 (8-4)
4. Tsjechië 2-0 (1-13)

In de halve finales hoopt Van Geffen op iets meer scherpte. "Er is genoeg creativiteit, maar misschien hebben we in de volgende wedstrijd en in de halve finales net iets meer scherpte zodat we meer goals maken."

De weg naar de finale is nog lang, weet ze. "Het gaat niet makkelijk worden. Dat zie je nu ook. Je moet tot de laatste seconden blijven hockeyen om de punten mee te nemen."