Sparta en PEC vermaken met gelijkspel

Pastoor: Mühren had een behoorlijke inbreng

Sparta en PEC Zwolle hebben elkaar in een vermakelijk duel op Spangen op 1-1 gehouden. De eindstand stond bij rust al op het scorebord.

PEC kwam prachtig op voorsprong. Younes Namli stuurde Mustafa Saymak na een klein kwartier diep, die vond Piotr Parzyszek, hij legde de bal klaar voor Youness Mokhtar en die schoot simpel binnen.

Negen minuten na de 0-1 tikte Robert Mühren van dichtbij de gelijkmaker binnen. De van Zulte Waregem gehuurde spits werd volledig over het hoofd gezien door de Zwolse defensie. Vlak voor rust ranselde Sparta-doelman Roy Kortsmit nog een schot van Mokhtar uit de bovenhoek.

Brogno: Vriendin was opgewonden, maar een goede les

Vroeg in de tweede helft was Loris Brogno dicht bij de 2-1, maar zijn pegel spatte op de paal uiteen. Er was toen nog ruim een half uur te spelen.

PEC maakte in dat laatste half uur de meeste aanspraak op een goal. Ryan Thomas schoot na een mooie rush echter net over en Saymak kwam oog-in-oog met Kortsmit net niet uit met zijn passen om de doelman te passeren.