NOS VoetbalAangepast

Keizer: lof voor Huntelaar, maar Dolberg niet ter discussie

Huntelaar: deze overwinning hadden we nodig

Na vier officiële wedstrijden zonder zege kon Ajax na de 3-1 overwinning op FC Groningen eindelijk weer eens met een lach van het veld. De ban werd gebroken door Klaas-Jan Huntelaar, die van trainer Marcel Keizer de voorkeur had gekregen boven Kasper Dolberg.

De 34-jarige spits was in zijn nopjes met zijn eerste doelpunt voor Ajax sinds 9 november 2008 tegen Sparta. "We hadden een overwinning nodig in de huidige fase. Soms was ons spel best aardig, maar we wonnen niet. Nu hebben we er een goeie 3-1 overwinning uitgesleept."

De gretig en fit ogende Huntelaar fungeerde in het duel met Groningen niet alleen als spits, maar ook als aanjager, constateerde trainer Marcel Keizer tevreden.

"Hij maakt de goal, heeft fanatiek gespeeld en was scherp in de spits. Prima. Dat is voor ons heerlijk", aldus Keizer na zijn eerste zege in een officieel duel als Ajax-trainer.

Keizer: blij met Huntelaar, maar Dolberg niet ter discussie

Dolberg kwam pas een kwartier voor tijd in het veld voor Justin Kluivert en speelde als linksbuiten. Dat werpt de vraag op of de jonge Deen zijn basisplaats wellicht heeft verspeeld aan de teruggekeerde routinier?

"Nee, Kasper is een uitstekende, talentvolle speler, die ook nog heel veel van Klaas-Jan kan leren", sprak Keizer. "Maar voor ons staat hij niet ter discussie."

Kasper Dolberg op de bank tijdens Ajax-FC Groningen

Keizer: "Ik heb vandaag voor Frenkie de Jong en Huntelaar gekozen omdat ze al een hele tijd goed trainen, vanaf het begin van het seizoen al. Dan moet je ze ergens een kans geven, zeker in een elftal dat nog niet je-van-het was. Anders houden ze dat niet vol."

De vraag blijft wie er donderdag tegen Rosenborg in de play-offs om de Europa League in de punt van de aanval staat. "We gaan het zien", aldus Huntelaar. "Ik heb me eerst op deze wedstrijd geconcentreerd en niet op de volgende."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl