Cyriel Dessers heeft weer gescoord voor Utrecht
NOS VoetbalAangepast

Bliksemstart helpt FC Utrecht langs Willem II

FC Utrecht heeft ook zijn tweede competitiewedstrijd winnend afgesloten. Een bliksemstart in de Galgenwaard bleek voldoende om Willem II af te schudden: 2-0.

Zakaria Labyad opende na nog geen twee minuten de score na een succesvolle combinatie met Cyriel Dessers. De Belgische spits verdubbelde de marge kort daarop met een intikker, nadat Willem II-doelman Timon Wellenreuther in botsing was gekomen met Lukas Görtler.

Willem II-trainer Erwin van de Looi greep al na negentien minuten in door Freek Heerkens in te brengen voor Daniel Crowley, maar de Tilburgers kwamen de zwakke openingsfase niet meer te boven.

Ayoub: Ajax? Mooie stap, maar nu geen sprake van

Ondanks de zege bleef FC Utrecht na afloop toch met enige zorgen achter, omdat Yassin Ayoub geblesseerd uitviel. Dat is met het oog op de return donderdag in de Europa League tegen FC Zenit een probleem voor trainer Erik ten Hag. Ayoub moest een week geleden tegen ADO Den Haag ook al voortijdig naar de kant.

De middenvelder raakte tegen Willem II geblesseerd na een harde charge van Ismail Azzaoui, die van geluk mocht spreken dat zijn actie slechts werd bestraft met geel.

  • Pro Shots
    Zakaria Labyad opent de score namens FC Utrecht tegen Willem II
  • PRo Shots
    Urby Emanuelson

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl