NOS VoetbalAangepast

Matchwinner Boëtius: resultaat altijd boven mooi voetbal

Boëtius: resultaat staat altijd boven mooi voetbal

Met zes punten uit twee duels kan landskampioen Feyenoord spreken van een foutloze seizoensstart. En met een assist in zijn eerste wedstrijd en een doelpunt tegen Excelsior heeft de teruggekeerde Jean-Paul Boëtius ook alle reden tot lachen.

En dat deed hij dan ook breed na de magere 1-0 zege bij Excelsior. "Dit doelpunt is lekker. Ik wil mijn statistieken omhoogwerken en daar helpt dit doelpunt ook bij", sprak de voormalige verloren zoon.

Welke statistieken hij zich als doel heeft gesteld, wil Boëtius liever voor zichzelf houden. "Maar ik wil meer doelpunten maken en meer assists geven, en daarin belangrijk zijn voor het team."

De landskampioen had het met name in de tweede helft erg moeilijk met de Kralingers. Maar dat vond Boëtius niet heel erg. "Het doel is dat we wedstrijden winnen. De ene keer is dat een mooi doelsaldo, vandaag was het wel pittig. Maar resultaat staat altijd boven mooi voetbal."

Van Bronckhorst is tevreden met het resultaat

Ook trainer Giovanni van Bronckhorst maakte zich niet al te druk over het magere spel na rust. "We zijn hier gekomen om te winnen en dat hebben we gedaan. Dus ik ben er blij mee."

"Het begin was van hoog niveau. We hebben de tegenstander gedomineerd en hadden de wedstrijd in die fase op slot kunnen zetten. De tweede helft ging moeizamer, de keuzes aan de bal waren niet altijd goed. Zeker in de laatste fase, daarin hadden we moeten profiteren van de ruimte die we van Excelsior kregen."

'Feyenoord is nog zoekende'

Doelman Brad Jones keek met voldoening terug op zijn rentree bij Feyenoord, waarin hij de nul hield. "Ik heb geen last meer van mijn rug. Het was geen risico om te spelen, anders zou ik dat niet hebben gedaan.''

De Australiër erkende dat Feyenoord nog op zoek is naar de topvorm van het kampioensjaar: "We hebben nu de eerste twee wedstrijden gewonnen, maar we zijn er nog niet. Als ploeg zijn we nog zoekend, maar juist dan is het prettig dat we het seizoen qua resultaten goed zijn begonnen.''

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl