Lasse Schöne
NOS SportAangepast

De sport van zondag bij de NOS

Kan Ajax zich herpakken na de nederlagen tegen Heracles Almelo, vorige week in de eredivisie, en Rosenborg, afgelopen donderdag in de Europa League? Dat moet dan gebeuren om 14.30 uur tegen FC Groningen in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen voor de Amsterdammers.

Feyenoord heeft dan al de Rotterdamse derby tegen Excelsior achter de kiezen en PSV begint om 16.45 uur aan het uitduel met NAC Breda.

De wedstrijden van de traditionele topdrie zijn net als FC Utrecht-Willem II (14.30 uur) en Sparta-PEC Zwolle (16.45 uur) van de eerste tot de laatste minuut rechtstreeks te volgen via een liveblog op NOS.nl. Vanaf 14.00 uur zijn de duels ook te volgen bij Langs de Lijn op NPO Radio 1. De samenvattingen zijn traditiegetrouw om 19.00 uur te zien in Studio Sport op NPO 1 en NOS.nl.

In Studio Voetbal schuiven Regi Blinker, Daphne Koster, Pierre van Hooijdonk en Özcan Akyol aan om over de afgelopen speelronde en de prestaties van FC Utrecht en Ajax in Europa te praten.

De wielrenners in de Ronde van Spanje krijgen vandaag de etappe van Nîmes naar Gruissan voor de kiezen. De rit over 203 kilometer is vooral erg vlak en kent onderweg hooguit een te hoge verkeersdrempel. Rohan Dennis van BMC start in de rode leiderstrui na de winst van zijn ploeg, zaterdag, in de ploegentijdrit.

De koers kan vanaf het middaguur worden gevolgd via een liveblog op NOS.nl. Om 16.00 uur haakt NPO 1 in met de livebeelden, die ook te zien zijn op NOS.nl. De samenvatting is te zien in Studio Sport en later op de avond ook op NPO Sport.

Etappe 2 van de Ronde van Spanje

Op de derde dag van de EK hockey staan liefst zes duels op het programma. Vanaf 09.00 uur wordt er gehockeyd in het Wagenerstadion in Amstelveen en alle wedstrijden zijn live te zien op NOS.nl en NPO Sport.

De laatste wedstrijd van de dag is om 20.00 uur en daarin nemen de Nederlandse hockeysters het op tegen België. Dit duel is ook te bekijken via NPO 3.

Motocross en beachvolleybal

In de middag staan ook de MXGP van Zweden en de troostfinale van de EK beachvolleybal op het programma. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen strijden in het Letse Jurmala om het brons. Die wedstrijd is, net als de MXGP, live te zien via NOS.nl.

Programma's zondag

09.00 uurEK hockey: Engeland-Polen (m)NOS.nl en NPO Sport
11.00 uurEK hockey: Spanje-Tsjechië (v)NOS.nl en NPO Sport
12.00 uurLiveblog eredivisieNOS.nl
12.30 uurLiveblog Vuelta a EspañaNOS.nl
13.15 uurEK hockey: Ierland-Schotland (v)NOS.nl en NPO Sport
14.00 uurMXGP Zweden: eerste mancheNOS.nl
14.00 uurLangs de LijnNPO Radio 1
15.30 uurEK hockey: Duitsland-Ierland (m)NOS.nl en NPO Sport
16.00 uurVuelta a España: etappe 2NOS.nl en NPO 1
17.00 uurMXGP Zweden: tweede mancheNOS.nl
17.45 uurEK hockey: Duitsland-Engeland (v)NOS.nl en NPO Sport
18.10 uurStudio SportNOS.nl en NPO 1
19.00 uurStudio Sport EredivisieNOS.nl en NPO 1
19.30 uurEK hockey: België-Nederland (v)NOS.nl, NPO 3 en NPO Sport
22.00 uurLangs de LijnNPO Radio 1
22.55 uurStudio VoetbalNOS.nl en NPO 1
23.49 uurLate journaal met sportNPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl