José María Giménez viert de late 2-2 met zijn coach Diego Simeone

Atlético verspeelt punten bij debutant Girona

Atlético Madrid heeft in Spanje in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen twee punten verspeeld. Bij Girona, debutant in La Liga, maakte de ploeg van coach Diego Simeone wel met tien man een 2-0 achterstand ongedaan: 2-2.

Na een minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslag in Barcelona, begon Girona voortvarend aan de wedstrijd. De ploeg wilde het publiek bij het eerste optreden op topniveau wat laten zien en had, spelend met vier huurlingen van Manchester City, ook direct succes.

Christhian Stuani verschalkte Jan Oblak binnen drie minuten twee keer met een kopbal. Nadat Antoine Griezmann (schwalbe en commentaar op de leiding) was weggestuurd, leek het gedaan met Atlético.

De vechtmachine sleepte er echter met alles-of-niets-spel via Ángel Correa (fraaie solo) en José María Giménez (kopbal uit een vrije trap) nog een puntje uit.