Kenny Tete en Memphis Depay vieren de 2-0

Sneijder debuteert, Tete en Traoré trefzeker voor Lyon

Wesley Sneijder heeft zijn debuut gemaakt in de Franse competitie. De recordinternational van Oranje begon in de basis bij OGC Nice, dat met 2-0 won van Guingamp. Het was de eerste overwinning in drie wedstrijden voor Nice.

Sneijder begon op de linkerflank en maakte een goede indruk. Na 85 minuten werd hij naar de kant gehaald.

Door een trainingsachterstand kwam Sneijder, die twee weken geleden tekende bij de club uit Zuid-Frankrijk, nog niet eerder in actie. Hij werd eerder deze week door bondscoach Dick Advocaat opgenomen in de voorlopige selectie voor de WK-kwalificatieduels tegen Frankrijk en Bulgarije op 31 augustus en 3 september.

Wesley Sneijder bij zijn debuut voor Nice

Olympique Lyonnais heeft het eerste puntenverlies in de Ligue 1 geleden. Ondanks doelpunten van de ex-Ajacieden Kenny Tete en Bertrand Traoré kwam de formatie van trainer Bruno Genesio niet verder dan 3-3 tegen Girondins de Bordeaux.

In de eerste helft was er eigenlijk niets aan de hand voor Lyonnais. Via doelpunten van Nabil Fekir en Tete (op aangeven van Memphis Depay) was een 2-0 stand al vroeg bereikt.

Na een dik half uur ontving Sergi Darder van Lyonnais zijn tweede gele kaart en dat zou in de slotfase van de wedstrijd voor de nodige problemen gaan zorgen.

Kort voor rust kwam Bordeaux op 2-1 dankzij een doelpunt van Malcom. Die stand bleef tot bijna een kwartier voor tijd op het scorebord staan.

In de 74ste minuut schoot Traoré een vrije trap tegen de touwen en dat leek de beslissing voor Lyonnais, maar de voorsprong van 3-1 werd dankzij doelpunten van Lukas Lerager (88ste minuut) en Malcom (91ste minuut) toch nog tenietgedaan.

Olympique Lyonnais staat na drie speelronden op zeven punten. De eerste twee wedstrijden van het seizoen werden gewonnen. AS Monaco is koploper met negen punten uit drie duels.