Robben: kunstgras zou een terugkeer naar eredivisie tegenhouden

Aangepast
Arjen Robben in actie tegen Bayer Leverkusen AFP

"Ik ben er gewoon op tegen. Het is heel anders voetballen." Arjen Robben is samen met Wesley Sneijder, Ruud Gullit en Mark van Bommel opgestaan om ervoor te zorgen dat het kunstgras wordt verbannen uit de Nederlandse eredivisie.

In totaal hebben honderd kopstukken uit het Nederlandse voetbal de KNVB en de clubs duidelijk gemaakt dat er in de eredivisie niet langer op kunstgras gespeeld moet worden. Dat was te lezen in in AD Sportwereld, dat zaterdag een manifest tegen kunstgras in de eredivisie publiceerde.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Robben: kunstgras zou terugkeer naar eredivisie tegenhouden

"Ik ben heel blij dat we in Duitsland niet de kunstgrasvelden hebben. Nederland is het enige land in Europa. Het is heel raar. Het zijn geloof ik zes ploegen die op kunstgras spelen. De ene week speel je op normaal gras, de andere week op kunstgras. Het is niet helemaal eerlijk", benadrukt Robben in gesprek met Bert Maalderink.

"Ik ben een liefhebber, ik ben opgegroeid met gewoon gras. Natuurlijk wil je goede velden en kan kunstgras uitkomst bieden. Bij de amateurs snap ik het nog wel, want velden moeten onderhouden worden en dat kost veel geld. Maar in de eredivisie begrijp ik het niet. Volgens mij moet er financieel wel iets voor te regelen kunnen zijn. "

Terugkeer?

Robben, al sinds 2009 onder contract bij Bayern München, heeft nooit uitgesproken terug te willen keren in de eredivisie, maar stel nou dat hij na dit seizoen wel voor die keuze staat? "Als het aan de orde is om terug te keren, dan is kunstgras wel iets wat me tegenhoudt", aldus Robben.