Sterke Italianen houden Brouwer/Meeuwsen uit EK-finale

Aangepast

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn er niet in geslaagd de finale te halen van de EK beachvolleybal in het Letse Jurmala. Het duo verloor net als vorig jaar in de halve eindstrijd van Paolo Nicolai en Daniele Lupo uit Italiƫ: 25-23, 16-21, 11-15.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Brouwer/Meeuwsen ten onder in halve finales EK
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Een fraai blok van Meeuwsen op 24-23 gaf de doorslag in de gelijkopgaande eerst set, waarin de sterk spelende Nederlanders hun vijfde setpunt benutten.

Brouwer/Meeuwsen (nummer 18 van de wereld en brons op de Spelen in Rio) kwam vervolgens een matige start van set twee (5-10) niet te boven en liep continu achter de feiten aan.

Slim en zelfverzekerd

De zelfverzekerde en slim spelende Italianen (nummer 5 van de wereld en vorig jaar zilver in Rio) sloegen in de derde set direct een gaatje van twee punten (0-2) en gaven die voorsprong niet meer uit handen. Op het tweede matchpoint was het raak voor de regerend Europees kampioenen.

Voor Brouwer/Meeuwsen rest zondag nu een duel om de derde plaats tegen de Belgen Dries Koekelkoren en Tom van Walle.

Alexander Brouwer (rechts) juicht in het duel met de Lupo/Nicolai CEV

STER Reclame