NOS VoetbalAangepast

Kuwas geeft Oranje niet op: meetrainen zou al mooi zijn

Kuwas, smaakmaker van Heracles

Met een sublieme geplaatste trap bracht Heraclied Brandley Kuwas heel Almelo vorige week in jubelstemming. Zijn goal betekende de winnende in de competitiewedstrijd tegen Ajax (2-1). Het seizoen van de 24-jarige aanvaller kon niet veel beter beginnen.

Daar is Kuwas, die deze zomer revalideerde van een blessure, het logischerwijs mee eens. "Als ik dan zo'n wedstrijd tegen Ajax speel, is dat een mooie beloning voor het harde werken", vertelt de aanvaller in aanloop naar het uitduel met Heerenveen (20.45 uur).

Subtopper

Na afloop van dat duel werd in Studio Voetbal de vraag gesteld hoe het toch mogelijk is dat de aanvaller nog in Almelo speelt, en niet bij een subtopper in Nederland.

"Blijkbaar dachten die clubs dat de stap voor mij vanuit Heracles nog te groot zal zijn", reageert Kuwas, die gevleid is, maar groter droomt. "Een subtopper als volgende stap is niet waar ik mijn zinnen op zet, al zal ik het natuurlijk altijd overwegen."

Kuwas draait niet om de hete brij heen. De geboren Hoornaar werd pas op zijn negentiende prof bij FC Volendam, verdiende in 2015 een transfer naar Excelsior en is nu één van de smaakmakers bij Heracles. Zijn ambities reiken verder dan Almelo.

"Ik loop een jaar voor op mijn eigen planning want ik gaf mezelf twee jaar bij Excelsior. Dat doe ik ook bij Heracles. Als ik deze vorm vasthoud, hoop ik toch een stap over te slaan en ergens anders naartoe te gaan."

Brandley Kuwas viert feest na zijn winnende treffer tegen Ajax

Curaçao of Oranje?

In de grote dromen van Kuwas past ook het shirt van Oranje. Om die reden sloeg hij eerder aan aanbod af om international te worden van Curaçao, waar zijn ouders vandaan komen. Hij speelde er weliswaar een oefeninterland, maar hoopt nog steeds op een uitnodiging uit Zeist.

"Mijn carrière gaat snel. Dus ik wil de juiste beslissing maken. Maar ik zeg heel eerlijk: Curaçao gaat in 2019 wel een heel bijzonder toernooi spelen", doelt Kuwas op de Copa América.

Meetrainen

"En stel dat ik toch nog een grote transfer maak, dan zou ik niet raar opkijken als het Nederlands elftal toch komt. Dat geef je niet zomaar op. Het zou al mooi zijn als ik alleen al een keer mag meetrainen met Oranje."

Bij de vorige bondscoach Danny Blind stond Kuwas nog op een lijstje. Zijn opvolger Dick Advocaat heeft de flankspeler niet in zijn voorlopige selectie opgenomen voor het cruciale WK-kwalificatieduels met Frankrijk en Bulgarije.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl