Arjen Robben maakte tegen Bayer Leverkusen na een uur spelen zijn rentree bij Bayern München
NOS VoetbalAangepast

Bayern begint met zege op Leverkusen bij rentree Robben

Kampioen Bayern München heeft in de Bundesliga zijn eerste duel thuis met 3-1 gewonnen van Bayer Leverkusen, de nummer twaalf van het vorige seizoen.

De openingstreffer van Beierse ploeg, die de laatste vijf jaar een monopolie had op de landstitel, had een hoog Hoffenheim-gehalte. Middenvelder Sebastian Rudy legde een vrije trap haarfijn op het hoofd van zijn ploeggenoot Niklas Süle die eenvoudig binnenkopte.

Ook de 2-0 kwam op naam van een nieuwkomer. Corentin Tolisso, die overkwam van Olympique Lyonnais, kopte van dichtbij raak en trof later ook de paal nog.

Na rust kroop Leverkusen uit zijn schulp, was grote delen van de wedstrijd ook beter, maar trof Bayern doel. Robert Lewandowski scoorde vanaf de stip nadat de videoarbiter bevestigd had dat de Pool was neergetrokken door de Chileen Charles Aránguiz.

Rentree Robben

Kort nadat Arjen Robben na een uur bij Bayern was ingevallen, bezorgde Admir Mehmedi met een verwoestende uithaal Leverkusen tenminste loon naar werken.

De rentree van Robben, die in blessuretijd nog een goede kans om zeep hielp, is goed nieuws met het oog op de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk op 31 augustus.

De buitenspeler was ruim een maand buiten strijd wegens een kuitblessure, die hij opliep bij een potje tennis.

Het openingsduel in de Bundesliga begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag in Barcelona

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl