Oranjedames tussen buien door te sterk voor Spanje

Oranjedames te sterk voor Spanje

De Nederlandse hockeysters zijn de EK in Amstelveen begonnen met een moeizame overwinning. In een wedstrijd die in het slotkwart een uurtje stillag vanwege onweer, werd Spanje met 3-1 verslagen.

Na een minuut stilte voor de slachtoffers in Barcelona begon Nederland nerveus en onrustig. Keepster Anne Veenendaal moest al snel redding brengen bij een tip-in van Marta Segu.

In het tweede kwart gooide de ploeg van coach Alyson Annan de schroom van zich af en dat leidde tot treffers van Lidewij Welten (tip-in bij een matige corner) en Frédérique Matla (na een slalom van Welten).

Margot van Geffen tijdens het verregende duel met Spanje

In een van Oranjekant moeizaam derde kwart zag Kelly Jonker een schot gestopt en scoorde Begona Garciá in de slotseconde tegen. Na weer een mooie solo van uitblinker Welten maakte Matla er 3-1 van.

Het enige vuurwerk in het laatste kwart kwam van boven, want het duel lag vanwege een hevige onweersbui lange tijd stil. Nadat de politie het teken had gegeven dat het weer veilig was werd de wedstrijd uitgespeeld. Gescoord werd er echter niet meer.