In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Vrouw in zorginstelling sterft na te zijn overgoten met kokend water

Een 44-jarige vrouw is overleden nadat een medebewoner van zorginstelling Landrijt in Eindhoven haar had overgoten met kokend water. Het incident gebeurde zondag, ze overleed een dag later.

Waarom de man haar met het gloeiend hete water overgoot in de gezamenlijke keuken, is onbekend. "Het gebeurde vanuit het niets. We hadden totaal geen vermoedens en konden dit niet zien aankomen", vertelt de bestuursvoorzitter van zorgkoepel Archipel aan Omroep Brabant.

De verdachte is een 46-jarige man uit Eindhoven. Hij en het slachtoffer verbleven samen met zeven anderen op een afdeling waar patiënten met de ziekte van Huntington behandeld worden. Dat is een erfelijke ziekte die de hersenen aantast.

Doodslag

De man is aangehouden op verdenking van doodslag. Hij is voorgeleid aan de rechter-commissaris. De Eindhovenaar blijft zeker twee weken vastzitten. Het Pieter Baan Centrum gaat onderzoeken in hoeverre de man toerekeningsvatbaar is.

De Eindhovenaar heeft een psychiatrisch verleden en zat vrijwillig in de zorginstelling. De man stond eerder voor de rechter voor poging tot doodslag en mishandeling. Hij bleek toen volledig ontoerekeningsvatbaar.

Advertentie via Ster.nl