Tim Matavz heeft Vitesse op voorsprong gezet in Kerkrade

Vitesse wint ook overtuigend in Kerkrade

Vitesse heeft ook de tweede competitiewedstrijd in het nieuwe seizoen overtuigend gewonnen. In Kerkrade werd met 3-1 gewonnen van Roda JC. Vorig weekend werd NAC met 4-1 verslagen.

Vitesse werd in de aardige eerste helft vooral over de zijkant gevaarlijker, al kreeg ook de thuisploeg via Mohamed El Makrini en de jonge Jorn Vancamp kansen.

Toch was het Vitesse dat, na een mispeer van Frederic Ananou, via Tim Matavz op fraaie wijze de score opende.

Pech voor Pasveer

Roda rammelde na rust aan de poort. Dat leidde, na een gemiste kans van Christian Kum, tot de 1-1. Milot Rashica vloerde Mikhail Rosheuvel, waarna Simon Gustafson mocht aanleggen vanaf de stip.

Zijn inzet belandde op de paal, maar via de rug van doelman Remko Pasveer belandde de bal toch in het doel.

De inzet van Simon Gustafson vanaf elf meter belandt via de rug van Vitesse-doelman Remko Pasveer in het doel
    Vitesse-aanvoerder Guram Kashia (links) gooide de wedstrijd in het slot door de 3-1 binnen te koppen
    Vitesse blijft nog minimaal een dag koploper in de eredivisie en viert dat met de meegereisde fans

Lang mochten de Limburgers niet genieten van de gelijke stand. Vier minuten na de gelijkmaker schoot Thomas Bruns een vrije trap feilloos over de Limburgse muur en moest Roda opnieuw beginnen. Ook voor Bruns was het al de tweede treffer in evenzoveel wedstrijden.

Roda JC probeerde het daarna nog wel, maar na een rake kopbal van aanvoerder Guram Kashia uit een corner van Alexander Büttner was het met de Limburgse dadendrang wel gedaan.