Ridgeciano Haps
NOS VoetbalAangepast

Haps klaar voor Rotterdamse tandem op links

Hij kwam deze zomer over van AZ en schopte het in Rotterdam-Zuid meteen tot de basiself: Ridgeciano Haps. Als linksback, met de teruggekeerde Jean-Paul Boëtius voor zich.

"Ik kan het goed met Jean-Paul vinden, ook buiten het veld, en dat heeft voordelen binnen de lijnen."

Hij zegt het met een glimlach op zijn gezicht. Als het aan de verdediger ligt, is de tandem geboren. "Het is aan ons om het vast te houden."

Haps: lekker begin, nu vasthouden

Na drie seizoenen AZ was Haps deze zomer klaar voor een volgende stap. "Ik ben hier goed opgevangen door de jongens en dat heeft het makkelijker gemaakt. Ik kan ook mijn eigen spel spelen, want dat is waarom Feyenoord mij gehaald heeft."

Dat spel is die van een verdediger met een drang naar voren. "Maar ik geniet er ook van als ik mijn directe tegenstander uitschakel hoor. Verdedigen staat op één en dan mee naar voren."

'Eerste prijs al binnen'

Haps staat in de basis, maar hij weet ook dat dat bij een topclub zomaar kan veranderen. "Het is aan mij om dat vast te houden. Mijn seizoen is goed als ik mijzelf ontwikkel en als we een prijs pakken." De eerste is al binnen, de Johan Cruijff Schaal. "Op naar meer...", aldus Haps.

Ridgeciano Haps (m) met de Johan Cruijff Schaal

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl