Brad Jones tijdens de voorbereiding van Feyenoord
NOS VoetbalAangepast

Jones blijft nog vraagteken bij Feyenoord

Het is nog afwachten of Giovanni van Bronckhorst zondag in het eredivisieduel met Excelsior kan beschikken over zijn eerste doelman Brad Jones. Dat vertelde de trainer van Feyenoord op de wekelijkse persconferentie.

De Australische doelman heeft last van een rugblessure waardoor hij zondag de openingswedstrijd van het eredivisieseizoen tegen FC Twente (2-1) moest missen.

Blessures

"De afgelopen dagen gaat het beter met hem", aldus Van Bronckhorst. "Hij gaat straks mee het veld op voor de training. Dan is het nog afwachten of de wedstrijd zondag tegen Excelsior haalbaar is."

Van Bronckhorst kan in ieder geval niet beschikken over Sven van Beek (voet), Bart Nieuwkoop (hamstring) en Kenneth Vermeer (hand). "Nieuwkoop traint weer buiten, maar dat zijn slechts loopoefeningen. Dat geldt eigenlijk ook voor Vermeer."

Van Bronckhorst: Jones is twijfelgeval

Echt goede herinneringen heeft de Feyenoord-trainer niet aan de laatste wedstrijd tegen Excelsior. Vorig seizoen verloor Feyenoord met 3-0 op het kunstgras van Woudestein, waardoor het kampioensfeest een week moest worden uitgesteld.

"Ik heb deze week geen enkele keer teruggedacht aan die wedstrijd", stelde Van Bronckhorst. "Het was een andere wedstrijd dan normaal. We weten waardoor het kwam: de belangen en de druk."

Toch wilde hij nog wel iets kwijt over het kunstgras. "Wij hebben ook goede resultaten gehaald op kunstgras, maar ik speel liever op gras, daar sta ik nog steeds achter."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl