Gemeentekantoor Zaltbommel
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Gemeente Zaltbommel regelmatig bedreigd met explosieven

De gemeente Zaltbommel wordt sinds december 2015 regelmatig bedreigd met explosieven. Daarom zijn er extra veiligheidsmaatregelen genomen. Op het gemeentekantoor is regelmatig extra beveiliging en er ligt een dik betonblok voor de deur.

De extra veiligheidsmaatregelen zijn genomen als gevolg van een algemene veiligheidsanalyse, maar ook door een aantal dreigtelefoontjes. Die komen van een man die in de regio bekend staat als 'de bommenman'. Omroep Gelderland schrijft dat de man dreigde met explosieven en regelmatig de woorden 'ik kom je vermoorden' in de mond nam.

De politie bevestigt dat het gaat om een verward persoon met criminele connecties en familie in Zaltbommel. "Wij weten precies wie deze man is", zegt een politiewoordvoerder. Hij zou momenteel in Marokko verblijven. De politie sluit niet uit dat hij wordt aangehouden zodra hij weer in Nederland is.

'Meerdere instanties slachtoffer'

De gemeente Zaltbommel deed al meerdere malen aangifte tegen de bommenman, zijn bedreigingen komen namelijk met vlagen. "Als we een telefoontje hebben gehad, scherpen we de beveiliging tijdelijk aan en doen we aangifte", licht een woordvoerder van de gemeente toe.

Instellingen in Tiel, Vught en Den Bosch waren volgens de berichtgeving van Omroep Gelderland eerder al slachtoffer van bedreigingen van de man. "De man bedreigde meerdere instanties en gemeenten. Het zijn telkens valse meldingen, maar veel mensen hebben er last van", laat de gemeente weten.

Advertentie via Ster.nl