Jonathan Castroviejo
NOS Wielrennen

Castroviejo maakt overstap naar Sky

Tijdrijder Jonathan Castroviejo verruilt komend jaar Movistar voor Team Sky. De dertigjarige Spanjaard kan een belangrijke rol spelen in de Tourploeg van de Britse formatie.

Het is al bekend dat er in de Ronde van Frankrijk van 2018, die van start gaat in de Vendée, een ploegentijdrit is opgenomen.

Castroviejo, die onderdeel uitmaakte van de Movistar-ploeg tijdens de zeges van Nairo Quintana in de Giro van 2014 en de Vuelta van 2016, kan ook voor individueel tijdritsucces te gaan. Hij is de Europees kampioen tijdrijden van 2016 en stond al eens op het podium van het WK.

Sky maakte verder bekend dat David de la Cruz de overstap maakt van QuickStep. De 28-jarige Spaanse klimmer reed vorig jaar een sterke Vuelta, met een ritzege en een zevende plaats in het eindklassement.

"Jonathan en David passen goed binnen ons team", stelt manager Dave Brailsford. "Ze hebben hun beste jaren nog voor zich en hebben bovendien al indrukwekkende resultaten geboekt."

Nog meer aanwinsten

Het blijft niet bij deze twee nieuwelingen, zegt Brailsford. "Dit zijn de eerste aanwinsten in een reeks van nieuwe renners waarmee we onze ploeg willen versterken voor 2018. We zoeken naar ervaren renners met een goed palmares, maar ook naar de beste talenten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl