Victoria Azarenka
NOS SportAangepast

Strijd om voogdij houdt Azarenka uit US Open

Victoria Azarenka doet over anderhalve week niet mee aan de US Open, het vierde en laatste grandslamtoernooi van dit tennisjaar. Niet omdat de Wit-Russin geblesseerd is, maar om een heel andere reden.

Op sociale media legt ze in een zeer persoonlijk statement uit dat ze in onmin leeft met de vader van haar zoontje Leo, die vorig jaar december werd geboren.

Het koppel ging in juli na Wimbledon uit elkaar en volgens de bekende Amerikaanse entertainmentsite TMZ heeft hij in Los Angeles de voogdij aangevraagd over het kindje.

"We proberen alles in een juridisch proces op te lossen. De enige manier waarop ik de US Open kan spelen, is om Leo achter te laten in Californië. En dat ga ik niet doen", aldus Azarenka.

"Niemand zou moeten kiezen tussen haar kind en een carrière", gaat Azarenka verder. "Hopelijk komen Leo's vader en ik eruit, zodat we als een team verder kunnen en ik weer kan reizen en tennissen. Maar bovenal omdat Leo zijn beide ouders even hard nodig heeft."

Terug naar wereldtop?

Azarenka maakte in juni haar rentree op de WTA Tour op het gras van Mallorca en deed ook mee aan Wimbledon, waar ze drie duels won.

De Wit-Russin was in 2012 de nummer één van de wereld en won dat jaar en het jaar daarop de Australian Open. Bij de US Open reikte ze die twee seizoenen tot de finale.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl