NOS NieuwsAangepast

Spoorverzakking Duitsland funest voor vrachttreinen uit Rotterdam

Door een spoorverzakking in Duitsland konden honderden goederentreinen vanuit onder meer Rotterdam de afgelopen dagen niet op hun bestemming komen. Tussen Karlsruhe en Baden-Baden is bij de bouw van een nieuwe spoortunnel onder het bestaande spoor de grond verzakt. Het is een van de belangrijkste routes in Europa voor goederentreinen.

Nederlandse goederenvervoerders en het Havenbedrijf Rotterdam maken zich grote zorgen over de spoorverzakking. Op zijn vroegst is het spoor op 26 augustus weer gerepareerd, maar er wordt gevreesd dat het nog langer gaat duren.

De zaak wordt nog eens bemoeilijkt doordat een aantal omleidingsroutes door werkzaamheden ook buiten dienst zijn. Er worden nog wel andere omleidingsroutes gebruikt, maar die leiden tot flinke omwegen.

Aorta

De vervoerders noemen deze route de aorta van het Europese spoorgoederenvervoer. De schade door de stremming bedraagt volgens de branche zo'n 10 miljoen euro per week.

De spullen die via het stuk spoor vervoerd hadden moeten worden, worden nu onder meer met vrachtwagens of de binnenvaart op hun plaats van bestemming gebracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl