Rafael van der Vaart traint met de reserves terwijl FC Midtjylland vanavond tegen Apollon Limassol speelt
NOS VoetbalAangepast

Nog geen minuten voor Van der Vaart bij Midtjylland: 'vernederend'

De Deense krant Ekstra Bladet noemt het 'vernederend': terwijl FC Midtjylland vanavond in de play-offs van de Europa League tegen Apollon Limassol speelt, traint de bestbetaalde speler van de club, Rafael van der Vaart, mee met de reserves.

"Ze zien Van der Vaart hier nog wel als een grote voetballer, maar de hype is helemaal voorbij", zegt correspondent Rolien Creton.

Geen reactie

Volgens Ekstra Bladet is de 34-jarige middenvelder in gesprek om een einde te maken aan zijn samenwerking met de club uit Herning. Maar dat wil Van der Vaart zelf niet bevestigen. Hij heeft nog een contract voor een jaar bij de club.

Wel reageert de 109-voudig international in Ekstra Bladet op het feit dat hij niet bij de selectie voor de wedstrijd van vanavond zit; Van der Vaart begrijpt er niets van. "Ik ben al langere tijd helemaal fit, er is niets mis met mijn conditie en ik geef honderd procent op de trainingen."

'Niet goed genoeg'

De directeur van Midtjylland, Claus Steinlein, zegt tegen Ekstra Bladet dat Van der Vaart in de voorbereiding last had van opstartproblemen door een blessure en de geboorte van zijn kind. "Hij is op dit moment niet goed genoeg om deel uit te maken van het team", legt hij uit.

Van der Vaart en directeur Steinlein bij de presentatie vorige zomer

"'Dit was niet waar we op hoopten toen hij hier vorige zomer kwam, maar zo staat het ervoor. Natuurlijk zouden we willen dat hij in de basis zou staan en een verschil zou maken. Maar dat is nog niet het geval geweest", aldus Steinlein.

Weinig minuten

Het is het derde seizoen op rij dat Van der Vaart weinig aan speelminuten toe lijkt te komen. Bij zijn vorige club, Betis Sevilla, speelde hij in het seizoen 2015-2016 slechts 7 competitiewedstrijden.

Afgelopen seizoen speelde hij bij Midtjylland mede door blessures vijftien competitieduels, waarin hij twee keer scoorde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl