Messi tijdens de verloren Supercup-finale tegen Real Madrid
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 17 augustus: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Vanochtend gaat het in het westen al vrij vroeg regenen. Later vandaag wordt het wel weer droog. De temperatuur kan oplopen tot zo'n 22 of 23 graden.

Wat heb je gemist?

IJzersterk Real Madrid wint Spaanse Supercup

Real Madrid heeft voor het eerst in vijf jaar de Supercup gewonnen. In eigen huis versloeg de Spaanse landskampioen de bekerwinnaar FC Barcelona. Het werd 2-0 dankzij doelpunten van Asensio en Benzema.

Real had in de uitwedstrijd al met 3-1 gewonnen van Barcelona. In het Estadio Bernabeu kwam de Catalaanse club snel op achterstand. Real nam na vier minuten de leiding door een prachtig afstandsschot van Asensio.

Het is de tiende keer dat de Real Madrid de Supercup wint.

Marco Asensio, in het midden, viert de openingstreffer

Culemborg weer getroffen door reeks autobranden

In Culemborg zijn afgelopen nacht opnieuw auto's in vlammen opgegaan. Binnen een kwartier brandden op vijf plaatsen voertuigen uit. Het gaat om zeker zes wagens, nog eens drie auto's raakten flink beschadigd.

De branden waren tussen 02.00 en 02.15 uur, steeds op enkele honderden meters van elkaar. Het is vrijwel zeker dat de branden zijn aangestoken. Sinds vorig jaar zijn in Culemborg tientallen auto's in vlammen opgegaan.

Zeker 37 doden bij oproer in gevangenis Venezuela

Bij een oproer in een gevangenis in Venezuela zijn zeker 37 gedetineerden om het leven gekomen. De gevangenen werden gedood toen veiligheidstroepen ingrepen, meldt de gouverneur van de zuidelijke staat Amazonas.

Het was al weken onrustig in de gevangenis in Puerto Ayacucho en gisternacht brak een opstand uit. Honderden gedetineerden raakten slaags met cipiers, waarna veiligheidstroepen de orde herstelden.

Bij het oproer raakten ook veertien bewaarders gewond.

Venezolaanse militairen bij de gevangenis in Puerto Ayacucho

Webdiensten doen Amerikaanse neonazi-site in de ban

Amerikaanse internetbedrijven willen na het racistische geweld in Charlottesville niets meer te maken hebben met de neonazi-site The Daily Stormer.

Op de website staat veel antisemitische en racistische content. Na de gebeurtenissen van vorige week is The Daily Stormer uit de lucht gehaald en wordt de beheerder geweerd door providers en servicebedrijven. Ook sociale media hebben de pagina's van de neonazi-site gewist.

Verder vandaag...

In Amsterdam is een demonstratie uit solidariteit met de antifascisten die vorige week betoogden in de Amerikaanse stad Charlottesville. Bij die betoging reed een rechts-extremist in een auto in op de demonstranten. Daarbij vielen een dode en meerdere gewonden.

En Ajax speelt in de voorrondes van de Europa League tegen Rosenborg BK uit Noorwegen. Na de uitschakeling in de Champions League door OGC Nice zal Ajax deze play-offs moeten winnen, anders wordt er dit seizoen geen Europees voetbal gespeeld in Amsterdam.

Het campingterrein bij het festival Lowlands gaat open. Het evenement begint eigenlijk morgen pas, maar bezoekers kunnen vandaag al hun tentje neerzetten. Voor het eerst in de geschiedenis van het festival worden bij de ingang alle tassen door een röntgenscanner gehaald.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl