Robin van Persie is topscorer aller tijden bij Oranje met 50 goals
NOS VoetbalAangepast

Van Persie in voorselectie Oranje

Robin van Persie is door bondscoach Dick Advocaat opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. Ook Ryan Babel en Donny van de Beek zitten in de voorselectie, die bestaat uit 32 spelers.

Van Persie, met 50 goals in 101 interlands de topscorer aller tijden van Oranje, speelde in oktober 2015 zijn laatste interland. Dat was de met 3-2 verloren EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië, waarin Van Persie ongelukkig in eigen doel kopte.

Onder bondscoach Danny Blind raakte Van Persie daarna uit beeld, maar Advocaat heeft nu de deur weer voor hem opengezet.

Dick Advocaat en Robin van Persie werkten het afgelopen jaar samen bij Fenerbahçe

'Kijken of Van Persie fit is'

Op de website van de KNVB licht Advocaat zijn keuze voor Van Persie toe. "Ik heb vorig jaar een jaar met hem gewerkt bij Fenerbahçe. Ik heb het toen per wedstrijd bekeken en dat heeft hij goed gedaan. Robin is een speler die we misschien nodig hebben, maar we moeten de komende tijd nog bekijken of hij fit is en speelt. Het is een voorlopige selectie dus er kunnen nog spelers afvallen en bijkomen."

Voor Van de Beek is het de eerste keer dat hij bij de voorselectie van Oranje zit. Babel, die zijn laatste interland in november 2011 speelde, en Elia, die november 2012 voor het laatst het Oranje-tricot droeg, zouden bij een definitieve selectie hun rentree maken na een lange afwezigheid.

Donny van de Beek maakt zijn debuut in de voorselectie van Oranje

Belangrijke kwalificatiewedstrijden

Nederland heeft twee belangrijke WK-kwalificatiewedstrijden voor de boeg. Op donderdag 31 augustus wacht eerst de uitwedstrijd tegen Frankrijk, waarna drie dagen later, op zondag 3 september, in de Arena Bulgarije op bezoek komt.

Advocaat maakt volgende week vrijdag de definitieve selectie bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl