Goede start Brouwer/Meeuwsen op EK

Aangepast
Alexander Brouwer in actie tijdens het EK beachvolleybal CEV

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn de EK beachvolleybal in Jurmala uitstekend begonnen. Het als zesde geplaatste duo boekte op de eerste dag in Letland twee zeges. Daardoor zijn ze al zeker van de knock-outfase.

De Nederlanders wonnen hun eerste partij eenvoudig van het Letse duo Aleksandrs Solovejs en Toms Smedins: 21-16, 21-17. De Oostenrijkers Robin Seidl en Tobias Winter bleken taaier. De eerste set ging verloren voor de Nederlanders, maar in de tweede en de derde set stonden ze alleen nog maar op voorsprong: 17-21, 21-14, 15-13.

Als Brouwer en Meeuwsen ook hun laatste poulewedstrijd winnen, mogen ze de eerste ronde van de knock-outfase overslaan. Pikant detail: tegenstander in die poulewedstrijd is het Belgische duo Koekelkoren/Van Walle. Zij waren verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Nederlanders op het afgelopen WK.

Christiaan Varenhorst en Maarten van Garderen ontbreken bij de Europese titelstrijd. Het koppel verraste onlangs met de vierde plaats op de WK, waar ze meededen op een wildcard. Die kregen ze niet voor de EK en ze stonden op de Europese ranglijst te laag om toegelaten te worden.

STER Reclame