NOS VoetbalAangepast

Keizer: uitschakeling zou rampzalig zijn

Keizer: qua niveau zijn zij vergelijkbaar met ons

Volgens Marcel Keizer wordt het voor Ajax een behoorlijke klus om in de play-offs voor de Europa League af te rekenen met Rosenborg. "Qua niveau zijn zij vergelijkbaar met ons", meent hij namelijk na het bekijken van de videobeelden van de komende tegenstander.

Op de persconferentie daags voor het duel liet de Ajax-trainer zijn licht schijnen over de verhoudingen tussen zijn team en de kampioen van Noorwegen.

'Ga ervan uit dat we dit klaren'

"Rosenborg is een fysiek sterke ploeg die heel compact staat, maar het heeft ook echt wel een aantal creatieve spelers. Bovendien hebben zij al meer wedstrijden achter de rug in de competitie, dus zij zijn al wat verder in de ontwikkeling van het team."

Toch vindt Keizer dat Ajax het aan zijn stand verplicht is om de groepsfase van de Europa League te bereiken. "Wij willen Europees spelen, dus uitschakeling zou rampzalig zijn. Allereerst voor Ajax, maar ook voor het Nederlandse voetbal."

Over Sánchez: volwassen mee omgaan

Op de persconferentie wilde de trainer nog niet zeggen of hij Davinson Sánchez gaat opstellen. De verdediger aast op een transfer naar Tottenham Hotspur, maar Ajax wil hem niet laten gaan. Keizer wil de hectiek rond de Colombiaan niet opvoeren als excuus.

"Het is inderdaad geen ideale situatie, maar daar wil ik me niet achter verschuilen. Je kan er een groot probleem van maken, maar je kan ook zeggen: het is zo en laten we er volwassen mee omgaan."

Marcel Keizer

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl