Zorgen voor Lionel Messi
NOS VoetbalAangepast

Barcelona maakt zich zorgen over erfenis Neymar

Wie moet Neymar vervangen bij FC Barcelona? Die vraag is de afgelopen periode veelvuldig gesteld in de Catalaanse restaurants en cafés.

Ook in aanloop naar de return van de Spaanse Supercup tegen Real Madrid (23.00 uur) is het een hot item. Zeker na de pijnlijke nederlaag van afgelopen zondagavond in eigen huis tegen de eeuwige aartsrivaal (1-3). De afwezigheid van Neymar, die voor 222 miljoen euro vertrok naar Paris St-Germain, kwam pijnlijk aan het licht.

Philippe Coutinho (Liverpool), Ousmane Dembélé (Borussia Dortmund) en Kylian Mbappé (AS Monaco) zijn drie veelvuldig genoemde namen die de vacature kunnen invullen. Coutinho en Dembélé trainen niet meer mee bij hun clubs, omdat beiden op een transfer azen. En aan Mbappé hangt een enorm prijskaartje van zo'n 180 miljoen euro. Het maakt de zoektocht van Barcelona er allemaal niet makkelijker op.

Volgens Sergio Busquets wacht de nieuwkomer een flinke erfenis. "Met Neymars vertrek is het team aanvallend zwakker geworden. Dat is duidelijk, want we weten hoe goed hij is", zei de middenvelder op de persconferentie.

Busquets: Barcelona aanvallend zwakker zonder Neymar

Barcelona haalde deze week wel de Braziliaanse middenvelder Paulinho. Hij kwam voor 40 miljoen euro over van het Chinese Guangzhou Evergrande. "We hebben nu weinig spelers zoals Paulinho in onze ploeg. Hij kan ons veelzijdiger maken op het veld", vindt coach Ernesto Valverde.

De komst van de Braziliaan stuitte op verzet onder de supporters van Barcelona. De middenvelder had zich in het verleden laatdunkend over de club uitgelaten.

Miljoenenaankoop Paulinho gebeten hond in Barcelona

Barcelona moet het in Madrid zonder Andrés Iniesta stellen. De aanvoerder kampt met spierklachten en trainde dinsdag apart van de groep. Rafinha en Thomas Vermaelen ontbreken ook in de selectie van negentien man, Arda Turan is gepasseerd.

Het moment waarop Cristiano Ronaldo de arbiter tijdens Barcelona-Real Madrid een duw geeft

Bij Real Madrid gaat het in aanloop naar de return in het Santiago Bernabéu met name over de schorsing van Cristiano Ronaldo. De Spaanse bond schorste de aanvaller voor vijf duels, nadat de Portugees een rode kaart had kregen en daarna uit frustratie de arbiter een duw in de rug gaf.

Trainer Zinedine Zidane wil het incident niet goedpraten, maar vindt de straf veel te hoog. "We balen er wel van. Ik wil geen kritiek leveren op de scheidsrechter, maar iedereen heeft gezien wat er is gebeurd. We zullen hierover met de bond in gesprek gaan."

De Madrilenen beschikken weer over Luka Modric, die door een schorsing niet van de partij was in de eerste wedstrijd tegen Barcelona.

Zidane is boos over de schorsing van zijn sterspeler Ronaldo

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl