NOS NieuwsAangepast

Lege schappen door ruzie tussen Albert Heijn en kaasleverancier

Liefhebbers van bepaalde soorten kaas kunnen de komende dagen bij Albert Heijn voor lege schappen komen te staan. De supermarktketen is in conflict met kaasfabrikant Bel Group. Ze zijn het niet eens over "commerciële afspraken". Dat bevestigt Albert Heijn na berichtgeving van het AD.

De kaasproducent voorzag Albert Heijn van de kazen Leerdammer, Boursin, Port Salut en La Vache qui Rit. Maar door de onenigheid levert Bel Group sinds deze week deze kazen niet meer aan de supermarktketen. De leverancier benadrukt dat de kwaliteit van de kazen geen rol speelt. Voor de liefhebbers zijn de merken wel verkrijgbaar bij andere supermarktketens.

Alternatieve producten

Albert Heijn geeft aan er graag uit te willen komen met de leverancier. "Uiteraard staan we open voor een hervatting van de gesprekken. Tot die tijd proberen wij onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn met alternatieve producten", zegt een woordvoerder.

Waar het conflict met de kaasmaker precies over gaat willen beide partijen niet zeggen.

Het is niet de eerste keer dat Albert Heijn problemen heeft met een leverancier. Eerder was er ruzie over de prijzen van de ontbijtkoeken van Peijnenburg. De koekfabrikant kreeg in die zaak gelijk van de rechter. AH moest de verkoopprijs van de ontbijtkoeken uiteindelijk verhogen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl