NOS NieuwsAangepast

Nabestaanden aanslag Manchester krijgen kwart miljoen pond

De nabestaanden van de 22 mensen die in mei omkwamen bij de aanslag tijdens een concert van Ariana Grande in de Manchester Arena krijgen ieder een kwart miljoen pond uit het We Love Manchester-noodfonds.

Het fonds heeft tot nu toe tussen 16 en 17 miljoen pond aan donaties opgehaald bij onder meer een benefietconcert van Ariana Grande in juni. Daar traden veel popsterren op, onder wie Mumford & Sons, Pharrell Williams, Miley Cyrus, Coldplay en Robbie Williams.

Gewonden

Het geld komt ook ten goede aan de mensen die gewond raakten bij de aanslag. Aan 57 mensen die zeven of meer nachten in het ziekenhuis lagen is 60.000 pond per persoon uitgekeerd.

De 96 mensen die tussen de een en zeven nachten doorbrachten in het ziekenhuis, hebben 3500 pond gekregen. Sommigen kunnen aanspraak maken op nog meer steun als zij vaker terug moesten komen voor behandelingen. Negen slachtoffers van de aanslag worden nog behandeld in het ziekenhuis.

Grenfell Tower

De snelheid waarmee de slachtoffers en nabestaanden van de aanslag in Manchester steun krijgen, contrasteert met het tempo van de hulp aan de families van de 80 mensen die omkwamen bij de brand op 14 juni in de Grenfell Tower in Londen.

Slechts een fractie van de 19 miljoen pond aan donaties is uitgekeerd aan nabestaanden, schrijft The Guardian.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl