'Heel langzaam zet ik nu een punt achter mijn sportcarrière'

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Manon Flier zegt beachvolley al na een jaar vaarwel

De beachvolleybalcarrière van Manon Nummerdor-Flier duurde slechts driekwart jaar. Na haar zwangerschap maakte de volleybalster vorig jaar november de overstap van de zaal naar het zand, maar daar zet ze nu een punt achter.

"Het was toch heel moeilijk om te combineren met een gezin", vertelt ze in Langs de Lijn En Omstreken. "Ik heb ook veel last gehad van een rugblessure en andere kleine dingen. Al met al vond ik dat het heel veel van me vergde, zeker ten opzichte van wat het me allemaal bracht. Bij beachvolleybal moet je best flexibel zijn en improviseren, maar dat is best moeilijk als je ook een gezin hebt."

'Pas op de plaats'

Flier, goed voor 430 interlands in de zaal, weet nog niet of dit ook het definitieve einde van haar carrière is. "Dit is een pas op de plaats, ik heb nu veel tijd en laat het even bezinken. Misschien is het tijd voor een langere vakantie. Maar ik ben wel langzaam een punt achter mijn sportcarrière aan het zetten."

Nummerdor-Flier: het was veel plannen en organiseren

In Langs de Lijn en Omstreken vertelt Manon Nummerdor-Flier over het naderende einde van haar carrière.

Ruim een jaar geleden kreeg Flier een dochter met oud-beachvolleyballer Reinder Nummerdor, die na de Spelen van Rio stopte. "Reinder heeft heel veel voor onze dochter gezorgd. Het vergt wel veel van een vader om alle organisatie op je te nemen. Het is prettiger als je dat samen kan doen."

Afgelopen jaar heeft het gezin behoorlijk wat kilometers moeten maken voor haar carrière. "We trainden doordeweeks in Den Haag en woonden in het weekend in Zwolle. Iedere maandagochtend gingen we met z'n allen de auto in naar Den Haag en vrijdagmiddag weer terug. Dat went, maar het gaat je ook wel tegenstaan. Het was veel plannen en organiseren."

Manon Nummerdor-Flier Orange Pictures

Flier vormde een duo met Marleen van Iersel, die al lang beachvolleybalt. "We moesten behoorlijk wat geduld opbrengen. Ik vind het moeilijk in te schatten of we bij de topacht hadden kunnen komen, Ik denk dat ik dan nog meer uren had moeten maken. We maakten wel progressie, maar dat was niet meteen gelinkt aan resultaten."

"Op zich had ik er nog wel zin in om te kijken wat ik er nog uit kon halen", aldus Flier. "Maar omdat het veel van mij en het gezin vergde, heb ik toch besloten om dat niet af te wachten."

Van Iersel had wel gehoopt dat haar partner nog in het zand wilde blijven spelen, zegt Flier. "Ze vond het erg jammer. Ze zei wel dat ze er rekening mee had gehouden, maar hoopte toch dat we het af konden maken."

STER Reclame