Brandweer op het balkon waar de leuning van is afgebroken
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Hekken, hout en stro tegen vallend materiaal flat Roosendaal

Bij de Beneluxflat in Roosendaal komt een constructie tegen vallend materiaal te staan nadat afgelopen zondag een zijpaneel van een van de balkons naar beneden was gekomen. De balkons worden ook voor een deel gestut.

De constructie komt een paar meter van de flat te staan en bestaat uit hekken, hout en strobalen. Die moeten ervoor zorgen dat materiaal dat naar beneden valt, wordt opgevangen. Omroep Brabant meldt dat de werkzaamheden morgen beginnen.

De strobalen komen te liggen op het dak van het ondergelegen winkelcentrum om de dakbedekking te beschermen. In de entree van de flat komt een houten tunnelconstructie - een voorzorgsmaatregel omdat de toegang van het gebouw van glas is.

Niemand gewond

Bij de instorting afgelopen zondag vielen geen gewonden en de schade viel mee. Het paneel kwam op het dak van het winkelcentrum terecht, maar ging er niet doorheen.

Bewoners van 88 appartementen mogen hun balkons voorlopig niet op. Het gevallen paneel is door een hijskraan weggehaald en wordt nog onderzocht. Ook alle andere panelen van de balkons worden geïnspecteerd.

Advertentie via Ster.nl