Die Fantastische Reise
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Peuter die zwaargewond raakte op Tilburgse kermis weer thuis

Het jongetje van 3 dat vorige maand zwaargewond raakte op de Tilburgse kermis, is weer thuis. Het kind viel uit een attractie en kwam eronder vast te zitten. Na een paar operaties aan zijn linkerarm, mocht hij het ziekenhuis verlaten, laat een familielid weten aan Omroep Brabant.

De peuter zat in Die Fantastische Reise, een attractie met autootjes die rijden over een kort parcours met heuvels. "Op de een of andere manier is hij uit het karretje gevallen. Hij is eronder terechtgekomen en even meegesleurd. Met z'n linkerarmpje is hij tussen een ketting gekomen. Dat is heel heftig geweest", vertelt de tante van het kindje.

Het duurde zo'n drie kwartier voor het jongetje bevrijd kon worden. Daarna werd hij naar het ziekenhuis gebracht. "In het Radboud UMC in Nijmegen is hij tot acht uur 's morgens geopereerd." Daarna heeft hij nog drie of vier operaties gehad, zegt ze.

Het is niet duidelijk of de arm van haar neefje helemaal zal herstellen, maar de familie heeft goede hoop. "Het gaat nu wel een beetje beter met hem. Het kind doet het heel goed."

Advertentie via Ster.nl