Auto rijdt Franse pizzeria binnen, tienermeisje omgekomen

Aangepast

In een dorp ten oosten van Parijs is een auto met opzet ingereden op een pizzeria. Een tienermeisje is daarbij om het leven gekomen. Er zijn dertien gewonden, van wie er vijf slecht aan toe zijn. Een jongetje van 3 verkeert in levensgevaar.

De auto reed rond 20.30 uur het terras op van de pizzeria in de plaats Sept-Sorts. De wagen kwam vlak voor de gevel tot stilstand.

BFMTV
@BFMTV
Voiture-bélier à Sept-Sorts: "Tous les gens en terrasse ont été fauchés", raconte une témoin
2 jaar geleden

De automobilist is opgepakt. Het is een man van 31 uit een nabijgelegen dorp. Hij was waarschijnlijk suïcidaal en zou vorige week een zelfmoordpoging hebben gedaan.

Het Franse Openbaar Ministerie zegt dat de bestuurder waarschijnlijk ook onder invloed was van drugs. De politie gaat niet uit van een terroristische daad.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Automobilist rijdt opzettelijk Franse pizzeria binnen

Sept-Sorts ligt zestig kilometer ten oosten van Parijs, aan de rivier de Marne. Er wonen zo'n 450 mensen. De pizzeria ligt aan een doorgaande weg, naast andere eethuizen en een supermarkt.

Het incident was in Sept-Sorts, ten oosten van Parijs

STER Reclame