Stratumseind in Eindhoven
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Vechtsporter krijgt celstraf voor bijna fatale klap

Een 19-jarige vechtsporter uit Eindhoven die een man uit Vught in januari van dit jaar een bijna fatale klap toebracht, moet tien maanden de jeugdgevangenis in. Drie maanden daarvan zijn voorwaardelijk. Hij moet zich ook laten behandelen en een schadevergoeding betalen van 13.000 euro.

De 24-jarige man uit Vught stond in de rij voor een uitgaansgelegenheid aan het Stratumseind in Eindhoven. Daar sprak hij een aantal mannen, onder wie de vechtsporter, aan op hun gedrag ten opzichte van vrouwen. De Eindhovenaar deelde als antwoord een klap uit in het gezicht van het slachtoffer en ging er daarna vandoor. Wlliams raakte zwaargewond en moest volgens Omroep Brabant in kritieke toestand naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Vechtsport

De rechter zei vandaag dat de Eindhovenaar, gezien het feit dat hij vechtsporter is, beter had moeten weten wat voor een impact een klap kan hebben. De rechtbank liet ook meespelen dat de man al eerder is veroordeeld voor een soortgelijk delict.

Volgens de rechter is geen sprake van opzet in het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel omdat hij 'maar' een keer sloeg. De rechtbank heeft de Eindhovenaar daarom vrijgesproken van zware mishandeling. Wel is hij schuldig aan mishandeling, met zwaar letsel als gevolg.

Nog steeds revalideren

Het slachtoffer verloor bij de mishandeling een deel van zijn kaakbot. Hij viel met zijn achterhoofd hard op de straat en liep kneuzingen aan zijn hersenen op. Hij heeft last van hevige hoofdpijn, moeite met praten, is vergeetachtig en lijdt aan concentratieproblemen en gedragsveranderingen. De man is nog steeds aan het revalideren.

Op advies van gedragsdeskundigen wordt het jeugdstrafrecht toegepast, aldus de rechtbank. De man zou niet in staat zijn om de risico s van zijn handelen in te schatten. Hij moet zich naast de celstraf daarom laten behandelen en krijgt een meldplicht bij de jeugdreclassering.

Advertentie via Ster.nl