De afgebrande varkensstal in Erichem
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

'Eind deze week zijn kadavers Erichem opgeruimd'

Aan het einde van deze week zijn alle kadavers in de afgebrande stal in Erichem opgeruimd, zegt de woordvoerder van varkenshouder Straathof. Eind vorige maand kwamen bij een brand in de schuur 20.000 varkens om het leven.

Met vier kranen zijn opruimploegen in de weer om alle kadavers uit de afgebrande stalresten te halen. "Het gaat mooi snel", zegt woordvoerder Jan Voermans tegen Omroep Gelderland. En dat is maar goed ook, want de kadavers stinken nogal. "We lagen op bed, en alle ramen en deuren waren dicht! Toen was het al ondragelijk", zei een omwonende eerder.

Volgende week gaan bedrijven beginnen met het opruimen van de omgeving. Bij de brand in de stal kwam asbest vrij waardoor de directe omgeving van de brand is vervuild.

Over de oorzaak van de brand is niets bekend en dat zal waarschijnlijk zo blijven, denkt Voermans. "De politie heeft afscheid genomen en de brandweer wil geen uitvoerig onderzoek doen, omdat er sprake is van asbest. De verzekeraar heeft wel uitvoerig onderzoek gedaan, maar ook zij kunnen geen oorzaak vaststellen."

Advertentie via Ster.nl