Steven Kruijswijk
NOS WielrennenAangepast

Kruijswijk speerpunt in Vuelta-ploeg Lotto-Jumbo

Na een teleurstellende Giro d'Italia aast Steven Kruijswijk op revanche in de Vuelta a España. Hij reist als kopman van Lotto-Jumbo af naar Spanje, waar de Nederlandse ploeg gaat koersen met drie debutanten in een grote ronde.

Daan Olivier, Antwan Tolhoek en de Belg Floris De Tier behoren tot de selectie van renners die de Vuelta rijden. De ploeg bestaat verder uit de ervaren Stef Clement, Koen Bouwman, Bert-Jan Lindeman, Juan José Lobato en George Bennett.

De 23-jarige Bouwman brak dit seizoen door met ritwinst en de eindzege van het bergklassement in het Critérium du Dauphiné. Aanvaller Lindeman won twee jaar terug al eens een etappe in de Vuelta.

De Nieuw-Zeelander Bennett was vorige maand nog bezig een goed klassement te rijden in de Tour de France, maar moest vanwege ziekte opgeven.

Boom niet mee

Lars Boom zit definitief niet bij de selectie. Dat hoorde hij afgelopen vrijdag, terwijl hij de BinckBank Tour fietste. Hij won die dag de etappe en kwam met woeste armgebaren over de meet. Het kwam hem op een boete te staan van zo'n 880 euro. Boom bood later zijn excuses aan.

De Ronde van Spanje begint zaterdag met een ploegentijdrit in het Franse Nîmes. De etappes zijn live te zien op NOS.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl