NOS VoetbalAangepast

Lezers BBC: goal Bergkamp mooiste ooit in Premier League

De gevoelige aanname van een genie, de pirouette van een stylist en de afwerking van een technische spits.

Deze goal van Bergkamp is de mooiste ooit in de Premier League

De manier waarop Dennis Bergkamp in 2002 tegen Newcastle United scoorde, was pure voetbalmagie. Dat is ook het oordeel van de bezoekers van de website van BBC Sport. Zij hebben de goal van de Nederlander gekozen tot mooiste ooit uit de geschiedenis van de Premier League.

De hoogste Engelse competitie viert woensdag haar vijfentwintigjarig bestaan. In die jaren vielen er meer dan vijfentwintigduizend doelpunten. De unieke goal van Bergkamp wordt dus gezien als de mooiste uit al die treffers.

Bergkamp houdt Yeboah en Rooney achter zich

De BBC selecteerde zelf uit elke periode van vijf jaar de vijf mooiste goals waarop bezoekers konden stemmen. Van de vijf goals die de voorrondes overleefden, haalde de voormalig aanvaller van Arsenal de meeste stemmen: 31 procent.

Daarmee hield Bergkamp de enorme uithaal van Tony Yeboah van Leeds United met twee procent achter zich. Als derde eindigde de spectaculaire omhaal van Wayne Rooney, in de derby van Manchester in 2011. De goal van Jack Wilshere tegen Norwich City in 2013 en die van Thierry Henry tegen Tottenham Hotspur in 2002 werden respectievelijk vierde en vijfde.

De omhaal van Wayne Rooney tegen Manchester City in 2011

Ook de goal van Bergkamp tegen Leicester, waarbij hij een lange bal uit de lucht plukt en al hooghoudend controleert voordat hij raak schiet, werd door de BBC geselecteerd bij de mooiste vijfentwintig, maar belandde niet in de topvijf.

Van Persie

De volley van Robin van Persie tegen Aston Villa in 2013, waarmee hij Manchester United naar de twintigste landstitel uit de clubhistorie schoot, kreeg ook een plekje bij de beste vijfentwintig.

Eerder werd dat doelpunt wel verkozen tot mooiste van spelers in de Premier League met honderd goals of meer, onder wie Ryan Giggs, Dion Dublin, Alan Shearer, Jimmy Floyd Hasselbaink, Matt Le Tissier, Michael Owen, Les Ferdinand, Emile Heskey en Van Persie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl