De CSCL Jupiter
In samenwerking met
Omroep Zeeland
NOS NieuwsAangepast

Scheepvaartverkeer Westerschelde gestremd na vastlopen schip

In de Westerschelde bij Bath is een groot containerschip vastgelopen aan de grond. Het scheepvaartverkeer is grotendeels stilgelegd. Binnenvaartschepen en pleziervaartuigen kunnen via een omweg wel doorvaren. Sinds 14.00 uur kunnen er ook weer schepen tot 200 meter passeren.

Het Chinese schip strandde vanmorgen rond 08.30 uur. Het was onderweg van Antwerpen naar Hamburg. Het gaat om de CSCL Jupiter; een containerschip van 366 meter lang.

Het lostrekken van het schip gaat op z'n vroegst vanavond pas lukken. Dat heeft volgens Rijkswaterstaat te maken met het afgaand tij. Volgens de Veiligheidsregio ligt het schip stabiel.

Containerschip vastgelopen bij Bath

Zo'n vijftien schepen kunnen de haven van Antwerpen niet bereiken of verlaten vanwege het vaarverbod, laat een woordvoerder van het Havenbedrijf Antwerpen weten. Waarschijnlijk loopt dat aantal op. Er is geen zichtbare schade aan de boot. Het schip is vastgelopen door een technisch mankement, meldt Omroep Zeeland.

De vastgelopen boot trekt dagjesmensen. En terwijl de een rustig op de kant blijft, waagt de ander de oversteek om een foto te maken bij het schip, of om de boot even aan te raken,

  • NOS
    De ijscoman doet goede zaken bij het gestrande schip

Advertentie via Ster.nl