Politie Silifke
NOS NieuwsAangepast

Lichaam vermiste Haaksbergenaar Joey Hoffmann gevonden in Turkije

Het lichaam van Joey Hoffmann is gevonden in Turkije. Dat zegt de politiecommandant van Silifke tegen de NOS. Het lichaam van de vermiste Nederlander werd rond 08.00 uur aangetroffen in de buurt van de plaats Silifke waar de afgelopen tijd is gezocht.

Op de vindplaats was nog niet eerder gezocht, zegt de commandant tegen NOS-correspondent Lucas Waagmeester. Het was in een droge rivierbedding in een vallei, bij een dorpje in de buurt van Silifke.

Lichaam vermiste Joey Hoffmann gevonden

Het lichaam van Hoffmann is inmiddels weggehaald om sectie op te verrichten. Volgens agenten ter plaatse waren er op het eerste gezicht geen sporen van zwaar geweld te zien op het lichaam.

De gouverneur van Silifke zegt dat niets erop wijst dat Hoffmann is vermoord, maar voegt eraan toe dat autopsie uitsluitsel moet geven. Rond de plek waar de Haaksbergenaar is gevonden, zoekt de politie naar sporen.

Honden

Hoffmann is gevonden door een Turks team met speurhonden. Afgelopen weekend reisden Nederlandse honden met begeleiders naar Turkije om te helpen. De Nederlandse teams waren nog niet ingezet.

De politie van Overijssel meldde eerder vanochtend dat er een lichaam is gevonden en dat de familie van Hoffmann daarover op verzoek van de Turkse politie is geïnformeerd.

Politie Silifke
De plaats waar het lichaam is aangetroffen

Joey Hoffmann vertrok eind juni uit Haaksbergen naar Turkije, waar hij met een bevriend echtpaar een huis zou gaan bouwen.

Hoffman raakte begin juli vermist. Later zou het bevriende echtpaar Breukers uit Haaksbergen ook vermist zijn. Maar zij doken na enkele dagen weer op en werden door de politie gehoord over de vermissing van Hoffman.

Zij verklaarden dat Hoffmann na een week terug naar Nederland wilde en dat ze hem sinds die tijd niet meer hebben gezien. De politie heeft het echtpaar een tijdlang ondervraagd maar geen aanleiding gevonden om ze langer vast te houden. Wel kregen ze een uitreisverbod, het paar is dus nog in Turkije.

Facebook
De broer van Joey hield een flyeractie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl