Bij een evenement voor motorrijders in Amsterdam heeft de politie meer dan 200 boetes uitgeschreven voor verkeersovertredingen. De bikers deden mee aan The Ride of the Century, die begon in Nieuw Sloten.

Na een oproep op Facebook verzamelden zich zo'n duizend motorrijders uit het hele land op de Sloterweg om samen een tocht te maken. Volgens de politie, die de bikers opwachtte, maakten deelnemers zich massaal schuldig aan rijden door rood licht, het blokkeren van kruispunten, rijden over doorgetrokken strepen, rijden op het fietspad of de stoep, het maken van wheelies, het rijden met een onherkenbaar gemaakte kentekenplaat en het rijden zonder helm. De politie noemt het gedrag van de bikers ronduit asociaal.

Tientallen agenten in burger en uniform fotografeerden en filmden de overtredingen. Ze hielden niemand aan en lieten de bikers aan hun tocht beginnen. De bekeuringen met acceptgiro's vallen later vanzelf op de mat. Alleen al het rijden over een doorgetrokken streep kost 230 euro. Drie motorrijders hebben het zo bont gemaakt dat ze - als ze hun rijbewijs willen houden - naar het CBR moeten om een rijproef te doen. De kosten betalen ze zelf.

STER reclame