Excelsior-spelers Zakaria El Azzouzi, Ryan Koolwijk en Milan Massop vieren de 0-1

Excelsior zegeviert bij teleurstellend Willem II

Excelsior is de nieuwe competitie begonnen met een 2-1 overwinning op Willem II. De Rotterdammers beginnen daarmee net als vorig seizoen, toen FC Twente met 2-1 werd verslagen, met een uitzege.

In de gelijkopgaande eerste helft was Willem II vooral op de rechtervleugel soms gevaarlijk via Fernando Lewis. Ismail Azzaoui en Fran Sol konden het werk van de nieuwkomer echter niet met een treffer bekronen.

Het was juist Excelsior dat voor rust op voorsprong kwam, door een eigen doelpunt van doelman Timon Wellenreuther. Een kopbal van Milan Massop verdween via de paal en de keeper in het doel.

Ook bij de spelers van Excelsior wordt aan Abdelhak Nouri gedacht
  • NOS
    Ben Rienstra, die door Willem II wordt gehuurd van AZ, zit nog op de tribune bij Willem II-Excelsior
    Luigi Bruins krijgt een standje van scheidsrechter Jeroen Manschot
    Timon Wellenreuther

Willem II drong in de beginfase van de tweede helft aan, maar Excelsior kwam op 2-0 door Zakaria El Azzouzi, die koel afrondde na een soepele aanval.

Sol bracht de spanning nog wel terug met een pegel, na zwak verdedigen van Ryan Koolwijk. Willem II kreeg kansen op de 2-2 (Luigi Bruins haalde Sols kopbal van de lijn), maar Excelsior hield stand en bij een tegenstoot trof Stanley Elbers de lat nog.

De Rotterdammers beginnen een ware 'angstgegner' te worden voor de Tilburgers, die in 2007 (6-0) voor het laatst in eigen huis wisten te winnen van Excelsior.