Annie Lush gaat voor de tweede keer meedoen aan de Ocean Race
NOS SportAangepast

Zeilster Annie Lush toegevoegd aan Team Brunel

Team Brunel heeft Annie Lush aan het zeilteam toegevoegd voor de Volvo Ocean Race 2017/2018. Het is voor de 37-jarige Britse haar tweede Ocean Race. In 2014/2015 deed Lush mee met Team SCA.

"De regelwijzigingen voor deze editie, die gemixte teams aanmoedigen, brengen nieuwe mogelijkheden met zich mee", vertelt Lush. "Dus toen ik hoorde dat de meest ervaren Volvo Ocean Race-zeiler (Bekking red.) weer mee zou doen, was het voor mij logisch om juist hem te bellen."

Geen twijfels

Bouwe Bekking, schipper van de Nederlandse boot Team Brunel, is erg blij dat Lush zijn team komt versterken en hij kende opvallend genoeg geen twijfels. In het verleden heeft Bekking nog laten weten geen voorstander te zijn van vrouwen bij hem aan boord.

"Ik ben van gedachten veranderd. De regels zijn nu zo dat we twee extra vrouwen aan boord kunnen hebben. Twee mensen betekent vier paar extra handen. In de vorige editie mochten we nog met acht mannen varen, nu zijn dat er nog maar zeven. Als je dan twee paar extra handen aan boord kunt krijgen is dat een no-brainer", legt Bekking uit.

De Volvo Ocean Race gaat op 11 oktober van start in het Spaanse Alicante.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl