Marc Overmars, de technisch directeur van Ajax ANP

Overmars onder druk: trainer en spelers willen versterkingen

time icon Aangepast

De seizoensstart van Ajax is verre van florissant. Uitschakeling in de voorronde van de Champions League door Nice. Een nederlaag tegen Heracles in de eerste competitiewedstrijd. De nieuwe trainer Marcel Keizer had zich een beter begin voorgesteld.

Het ging zaterdagavond in Almelo na afloop niet zozeer over het verlies, maar vooral de verrichtingen van Ajax op de transfermarkt. Het is duidelijk dat Marc Overmars, de technisch directeur van Ajax, twee drukke weken te wachten staan. Op 1 september sluit de internationale transfermarkt.

Sánchez weg?

De Amsterdamse club hield zaterdag een bod van 40 miljoen euro van Tottenham af op verdediger Davinson Sánchez. Keizer gaf na afloop aan dat hij bij een eventueel vertrek van de Colombiaan twee extra verdedigers wil.

Na het afketsen van de transfer van Mateo Barac (Osijek) was Overmars nog steeds op zoek naar een verdediger. De komst van de Colombiaanse rechterverdediger Luis Manuel Orejuela is niet genoeg voor de Amsterdammers.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Keizer: slechte start, snel koppen bij elkaar

Zaterdagavond werd duidelijk dat de wens van de spelersgroep verdergaat dan die van Keizer. Aanvoerder Joël Veltman gaf na de wedstrijd aan dat de groep nog minimaal twee extra spelers wil.

"Meerdere spelers en ik hebben bij Marc Overmars aangegeven dat er spelers bij moeten. Een verdediger, misschien twee, misschien een ervaren middenvelder en eventueel een aanvaller", aldus de verdediger tegen De Telegraaf.

Oorlogkas

De oorlogskas is goed gevuld in de Amsterdam Arena. Ajax ontving van Everton al 27 miljoen voor Davy Klaassen. Ook Jaïro Riedewald en Kenny Tete vertrokken. Het duo leverde Overmars meer dan 10 miljoen euro op.

Met het eventuele vertrek van Sánchez zou er dus nog eens veertig miljoen euro bijkomen. Zoals verdediger Nick Viergever het verwoordde in Almelo: "Hebben ze in ieder geval genoeg centen om iets leuks mee te doen."

STER Reclame