Het beste uit het Oog: Job Cohens voorleesstem en het overlijden van Zorreguieta

Aangepast
Job Cohen krijgt het eerste exemplaar van het Gouden Boekje Net als Anne ANP / NOS

Het beste uit het Oog

Met deze week: het overlijden van Jorge Zorreguieta en de voorleesstem van Job Cohen

In Het beste uit het Oog vertelt oud-burgemeester van Amsterdam en oud-PvdA-leider Job Cohen deze week over zijn onbekende talent: voorlezen. Al tijdens zijn burgemeesterschap begon hij met het inspreken van luisterboeken. Wat begon met een boek van Theo Thijssen heeft geleid tot een kleine luisterboekbibliotheek met veel van zijn lievelingsschrijvers als Nescio, Max Havelaar en Willem Elsschot.

Terrorismedeskundige Jelle van Buuren vertelt in de heldenserie van het Oog wat hij bewondert aan zijn heldin Jessica Stern, die als terrorismeonderzoeker verbonden is aan verschillende gerenommeerde Amerikaanse instituten. Stern sprak met onder meer hooggeplaatste leden van al-Qaida, bij hen thuis. Van Buuren vertelt wat haar aanpak betekent voor zijn vakgebied.

Naar aanleiding van het overlijden van Jorge Zorreguieta staat Max van Weezel met oud-correspondent Marcel Haenen stil bij de omgang van de Argentijnen met het regime van juntaleider Videla. Hoe kijkt Argentiniƫ terug op Videla, onder wie Zorreguieta staatssecretaris van Landbouw was?

In de Elvisserie van het Oog vertelt dominee Fred Omvlee over zijn speciale Elvisdiensten in de Elviskapel. Hij draait Amazing Grace.

Politiek columnist en cabaretier Patrick Nederkoorn wijdt zijn maandelijkse column aan Snoetje en Pluisje, de poezen van PVV-voorman Geert Wilders.

Schema

1:32 - Het overlijden van Jorge Zorreguieta

8:08 - Column Patrick Nederkoorn

11:01 - De voorleesstem van Job Cohen

18:35 - De heldin van terrorismedeskundige Jelle van Buuren

24:04 - Dominee Fred Omvlee van de Elviskapel

Hoe vind je de podcast Het beste uit het Oog?

Elke week zijn de beste gesprekken uit de uitzendingen van de afgelopen week terug te luisteren in de podcast.

iPad of iPhone

Heb je een iPhone of een iPad? Dan heb je standaard een podcast-app op je apparaat. Zoek in deze app naar Het beste uit het Oog. Abonneer je op de podcast en elke aflevering wordt automatisch toegevoegd.

Of ga naar je iTunes, zoek bij podcast naar Het beste uit het Oog. Als je je abonneert, krijg je automatisch elke week een melding bij een nieuwe aflevering.

Android

Heb je een Android-telefoon? Dan heb je geen standaard podcast-app. Via Google Play kun je veel van dit soort apps vinden. Zoek op 'podcast' in het zoekscherm in Google Play. Zoek in de podcast-app op naam op Het beste uit het Oog voor de hoogtepunten van de week.

Als dit niet lukt, is de podcast te bereiken via de RSS-feed.

Soundcloud

De nieuwste aflevering van Het beste uit het Oog is ook elke zaterdag te vinden op Soundcloud.

STER Reclame