Job Cohen krijgt het eerste exemplaar van het Gouden Boekje Net als Anne
NOS NieuwsAangepast

Het beste uit het Oog: Job Cohens voorleesstem en het overlijden van Zorreguieta

In Het beste uit het Oog vertelt oud-burgemeester van Amsterdam en oud-PvdA-leider Job Cohen deze week over zijn onbekende talent: voorlezen. Al tijdens zijn burgemeesterschap begon hij met het inspreken van luisterboeken. Wat begon met een boek van Theo Thijssen heeft geleid tot een kleine luisterboekbibliotheek met veel van zijn lievelingsschrijvers als Nescio, Max Havelaar en Willem Elsschot.

Terrorismedeskundige Jelle van Buuren vertelt in de heldenserie van het Oog wat hij bewondert aan zijn heldin Jessica Stern, die als terrorismeonderzoeker verbonden is aan verschillende gerenommeerde Amerikaanse instituten. Stern sprak met onder meer hooggeplaatste leden van al-Qaida, bij hen thuis. Van Buuren vertelt wat haar aanpak betekent voor zijn vakgebied.

Naar aanleiding van het overlijden van Jorge Zorreguieta staat Max van Weezel met oud-correspondent Marcel Haenen stil bij de omgang van de Argentijnen met het regime van juntaleider Videla. Hoe kijkt Argentinië terug op Videla, onder wie Zorreguieta staatssecretaris van Landbouw was?

In de Elvisserie van het Oog vertelt dominee Fred Omvlee over zijn speciale Elvisdiensten in de Elviskapel. Hij draait Amazing Grace.

Politiek columnist en cabaretier Patrick Nederkoorn wijdt zijn maandelijkse column aan Snoetje en Pluisje, de poezen van PVV-voorman Geert Wilders.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl