PSV begint met benauwde thuiszege op AZ

Aangepast
Gastón Pereiro ANP

PSV heeft drie punten overgehouden aan de vooral voor rust attractieve thuiswedstrijd tegen AZ. In Eindhoven won de ploeg van Phillip Cocu met 3-2.

AZ kwam in de alleraardigste eerste helft op voorsprong. Doelman Jeroen Zoet had in de openingsfase nog knap een schot van Alireza Jahanbakhsh uit de kruising geranseld, maar op de inzet van Dabney Dos Santos was hij kansloos. De voor de vroeg geblesseerd uitgevallen Calvin Stengs ingevallen Dos Santos kon na een overstapje van Joris van Overeem vrij inschieten.

Stengs verdraaide zijn knie en moet vrezen voor een lange blessure.

1/2Calvin Stengs met een zware blessure op het veld ANP
2/2Calvin Stengs wordt zwaar geblesseerd afgevoerd ANP

Een op vier voor Lozano

Hirving Lozano kreeg vier grote kansen voor rust, waarvan hij er een benutte. Hij schoot voor een leeg doel naast, zag een schot net voor de lijn op de hakken van Jonas Svensson belanden en schoot van afstand op de lat.

Wel legde hij na een voorzet van Gáston Pereiro Ron Vlaar in de luren om vervolgens af te ronden met een schot in de korte hoek. Jahanbakhsh schoot kort voor rust de bal buiten bereik van Zoet op de paal.

1/3Maradona ontvangt een shirt van PSV NOS
2/3Diego Maradona in het PSV-stadion ANP
3/3Ruud Gullit ontmoet Maradona NOS

PSV onder druk

Pereiro zette de thuisploeg kort na rust op 2-1: met een fraaie passeerbeweging verraste hij Svensson en doelman Marco Bizot kreeg zijn op het oog houdbare schot niet onder controle. AZ drong daarna fel aan en Wout Weghorst (net naast) en Jahanbakhsh (redding Zoet) waren dicht bij de 2-1. Na een frommelgoal van Marco van Ginkel leek het duel gespeeld.

Diezelfde Van Ginkel veroorzaakte echter even later een penalty, die Weghorst benutte. PSV spijkerde de boel achterin dicht en kreeg nog een flinke kans uit een counter, die Locadia verprutste.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2Cocu: hadden de wedstrijd voor rust moeten beslissen

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2Van den Brom: verlies Calvin veel belangrijker dan nederlaag
Statistieken PSV-AZ

STER Reclame